Persbericht AM X TechGirl

AM Connect & TechGirl lanceren ‘DevelopHer’ om gelijke representatie van vrouwen in tech kracht bij te zetten 

AMSTERDAM, 7 juni 2021 – Vrouwen hebben dringend behoefte aan meer kennis van tech. Dat is de conclusie van AM Connect, na een peiling onder haar achterban van ruim 44.000 community leden. Ondanks het feit dat de uitstroom van vrouwelijk tech talent vanuit het onderwijs al enige tijd stijgt, is er nog altijd sprake van ongelijke representatie binnen de IT sector. Samen met TechGirl lanceert AM Connect daarom vandaag een vraaggericht scholingsaanbod, speciaal voor vrouwelijke professionals, om daar verandering in te brengen. 

DevelopHer: “We’ve got your back”
AM Connect, voorheen actief onder de naam Ambitieuze Meisjes, is de grootste online community voor vrouwelijk talent van Nederland en onderdeel van stichting AM Talent dat het Maakt. Deze stichting heeft de missie om de Nederlandse werkvloer veiliger, gezonder en kansrijker te maken voor alle vrouwen. TechGirl is bekend als Nederlands’ grootste technologie platform voor vrouwen. TechGirl inspireert, leert en helpt vrouwen om meer plezier uit tech te halen. Niet alleen op het platform TechGirl.nl, maar ook in andere media: voorheen met vaste rubriek bij Metro tot interviews en producties voor EditieNL, Fox Sports en FunX.

Anke Horstman, founder van platform TechGirl en DevelopHer; “Helaas zijn nog lang niet alle vrouwen enthousiast over tech. Er hangen veel stigma’s omheen die ontmoedigend werken en dat is jammer, want tech is juist zó leuk! Het maakt je leven leuker, mooier en makkelijk dan het is. Dat willen we met DevelopHer willen meegeven.”

DevelopHer.nl is een platform waar de gebruiker snel skills kan opdoen om aan de slag te gaan in het digitale werkveld. “Steeds meer meiden en vrouwen willen aan de slag met een eigen website of in ieder geval voldoende kennis van de techniek hebben om een opdracht aan de juiste partij uit te besteden. We hopen uit te groeien tot een platform waar vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen en met elkaar in contact kunnen komen.”, aldus Malou Muller, directeur AM Connect. Extra waardevol aan DevelopHer.nl is dat gebruikers niet alleen scholingsaanbod kunnen afnemen, maar óók toegang krijgen tot een leeromgeving waar experts vragen beantwoorden. 

“Met dit platform maken we technologie aantrekkelijker voor vrouwen. Op een leuke, toegankelijke manier leer je hoe je zelf aan de slag kunt binnen het digitale werkveld. Heb je even het gevoel dat je er niet uit komt? We’ve got your back!”, aldus Horstman.

Vrouwen zijn cruciaal, óók in tech
Door de COVID-19 pandemie werd het overduidelijk: vrouwen zijn in grote getale vertegenwoordigt in sectoren als zorg, onderwijs en de schoonmaak. In andere cruciale beroepen rondom informatievoorziening, zoals IT-specialisten en programmeurs, blijft de representatie van vrouwen echter achter. Dat is op meerdere vlakken een verlies: vrouwen zouden het almaar stijgende personeelstekort in IT kunnen opvangen, maar ook is diversiteit een onmisbare factor voor innovatie. 

“Meer vrouwen, maar ook andere vormen van diversiteit, zorgt voor slimmere teams en succesvollere organisaties. Door vrouwen grootschalig, laagdrempelig en doelgericht te laten kennismaken met technologie empoweren we hen niet alleen om zelf aan de slag te gaan met tech. We streven ook ons doel na om vrouwen te enthousiasmeren om IT als mogelijke carrière optie te gaan zien. Op die manier willen we bijdragen aan het doorbreken van genderstereotypering in deze sector en gelijke representatie bevorderen.”, licht Muller toe. 

Gratis mini-cursus
Om de lancering te vieren trakteren AM Connect en TechGirl een gratis mini-cursus. Zo kunnen gebruikers kennis maken met het aanbod, dat in de loop van dit jaar steeds verder wordt uitgebreid. De mini-cursus is vanaf nu tijdelijk beschikbaar op DevelopHer.nl.


——————————————

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of interviews neem contact op met de woordvoerder van AM | Talent dat het maakt via: talent@amconnect.nl of bel +31 6 29352140 . Voor meer informatie over de volgende onderwerpen kijk je hier:

DevelopHer: https://developher.nl 

AM Connect: https://ambitieuzemeisjes.nl/

TechGirl: https://www.TechGirl.nl 

Privacy statement | Algemene voorwaarden | Talent dat het maakt 2023 | Alle rechten voorbehouden