Laureen blogt: Alles en niets

xavieraaaltena2
By our AM Community: 8 x vrouwelijke creatieven die je MOET volgen op Instagram part 1
15 januari 2017
studiokeeekk2
By our AM Community: 7 x vrouwelijke creatieven die je MOET volgen op Instagram part 2
28 januari 2017
IMG_0296

Laureen, 27 jaar, Amsterdam, zangeres, presentatrice, actrice en in vrije tijd lederen tassenmaakster, Bob de bouwer, bedenker en altijd toe aan iets nieuws. BA en MA Muziektheater en trainingsactrice. ‘Je kunt teveel maar kiest niet en daardoor kom je nooit waar je wil zijn’ thanks mam. Maar ze heeft wel gelijk.

Ooit nam ik me voor om op mijn 21e de nieuwe Rihanna te zijn, maar na 27 jaar is er niks veranderd en ben ik zelfs nog nooit naar een concert van haar geweest. En eerlijk is eerlijk: zo gaat het met veel doelen.
Na mijn opleiding werd ik ZZP’er omdat ik maar niet in een musical kwam. ‘Maar wil je wel in een musical?’ Ja, want ik was er voor opgeleid dus dat was het hoofddoel toch?! Na een kop thee met een goede vriendin en “mede-mislukkeling” kwamen we tot de conclusie dat we heel blij zijn met ons inmiddels ZZP’er leven.

Hoewel ik na 5 jaar nog steeds opdrachten aanneem waarvan ik regelmatig denk “Kill me now” staan er steeds meer opdrachten in de agenda die mee kunnen in het 30 jaren plan, in combinatie met al die andere 40 miljoen dingen die nog op het lijstje staan.

In het appartement dat mijn vriend en ik delen in Amsterdam ligt het vol notitie boekjes en to-do-lijsten die bij die ideeën horen. Zo lopen er meestal een stuk of 4 grootschalige projecten door mijn hoofd die allemaal ooit uitgevoerd worden (lees; een kookprogramma presenteren, een muziektheaterstuk schrijven en uitvoeren e.a.) Sinds kort stel ik deadlines aan deze plannen die gecontroleerd worden door anderen, ze worden vaak niet gehaald maar dan geeft de discussie die daaruit voortkomt wel weer een boost om er weer hard mee aan de slag te gaan.

Afgelopen week was een werkeloze week waarin ik me het rompslomp had kunnen werken om een van de projecten te realiseren, maar in plaats daarvan werkte ik mijn handwerk lijst af. Zo kreeg ons konijn Monster een nieuw hok van een ikea wasmand en oude planken, de salontafel werd geverfd, oud linnen werd in 2 volle dagen verwerkt tot 3 lappen succesvolle muurkunst, de gordijnen werden korter gemaakt, een broek van oma werd een nieuwe hipster broek en een groot schapenkleed werd een extreem haute-couture bodywarmer die in de winkels onbetaalbaar was. Heer-lijk. Een week niks aan mijn “vak” gedaan maar alles gedaan wat nog in de handwerk-ideeën boekjes stond. Om vervolgens te horen: ‘Waarom ga je daar niet iets mee doen?’

Deze blog past eigenlijk precies in het rijtje: iets nieuws dat mijn deadline voor ander werk in gevaar brengt maar toch te leuk om te laten.

Zou jij het laten alleen maar omdat het “niet op je doellijn” ligt?

Sinds kort heb ik het schrijven van vertalingen van chansons en Fado’s weer opgepakt en afgestoft. Hoe dat op het podium terecht gaat komen staat in een van de ideeën-boekjes. Het gaat in ieder geval de planken op, voorlopig nog bij mij thuis, in de boekenkast.